16 Şubat 2015 Pazartesi

Ama onlar da mini etek giymesinler!!


“Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın” 
Şu cümledeki zihniyetin korkunçluğuna ağlar mısın, yoksa tek bir cümlede bu kadar bozuk bir ifade kurulmasına güler misin?
Bu şarkıcıya haksızlık ediliyor bence. Sahip olduğu zihniyeti eğip bükmeden ifade ediyor. Zihniyet ne kadar korkunç ta olsa en azından dürüstçe davranıyor. Bu zihniyete sahip milyonlarca insan yaşıyor bu ülkede. Bunlar sadece kahve köşelerinde pinekleyen sıradan insanlar arasında değil. Etkili yetkili makamlarda, yazar görünümüyle gazete köşelerinde, akademisyen görünümüyle üniversite kürsülerinde, sanatçı görünümüyle sanat camiasında binlerce böyle insan var.  Ve bunların büyük çoğunluğu kapalı kapılar ardında çok daha korkunç sözler söyledikleri halde kamuoyu önünde bambaşka sözler ediyorlar. Korkudan, sahtekarlıktan, iki yüzlülükten, çıkarları zarar göreceğinden, v.s. Asıl korkunç olanlar bu çok yüzlü sahtekarlar. Yalanla yaşıyorlar. Bütün yaşamları yalan üzerine kurulu.
Bir gazete köşe yazarı da, “yeter be laf kalabalığı yapmayın, dünyanın her yerinde oluyor böyle tecavüzler” diye çıkışıyor.
Elbette dünyanın her yerinde olabiliyor bu tür tecavüzler. Ama  dünyanın her yerinde kadını aşağılamıyorlar, kadını sosyal yaşamın dışına itmiyorlar, onlara nasıl giyinmeleri gerektiğini söylemiyorlar, tecavüzcüleri katilleri haklı gösteren korkunç sözler etmiyorlar, 3-5 yıl hapse atıp dışarı salmıyorlar.
Günlerdir acı çekiyoruz. Acıdan kıvranıyoruz. Adalet istiyoruz diye çığlık atıyoruz. Bundan bile rahatsız oluyorlar. Bu nasıl bir vicdansızlıktır?  





12 yorum:

  1. Kadınlar bile destek olmazken erkeklerin destekleri çok önemliydi. Teşekkürler. Umarım bizden sonra ki nesil daha ahlaklı, çağdaş ve medeni bir Türkiye'de yaşarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ sevda! ve de gerçek adaletin işlediği bir hukuk devleti olur...

      Sil
  2. Bu konuda söylenecek çok şey var, bir taraftan da söylenecek hiçbir şey yok aslında...

    YanıtlaSil
  3. Bu nasıl bir kafa,vicdan ahlaktır anlayabilmek mümkün değil! Kuduruyor insan bunları uydukça!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ Narda ! Çektiğimiz acı yetmiyormuş gibi üstüne bir de işkence gibi gelen bu sözleri duymak çok korkunç.

      Sil
  4. Hello Shahin! Stopped by to say hi! Couldn't translate what you said in the post but I truly hope the girl is going ok. Take care! XOXO, Jeannette
    www.msjeannieandhercloset.com

    YanıtlaSil
  5. Hi Jeannie!
    we have deeply distress for days.
    that girl attacked and killed by a cruel bus driver.
    We just want justice. People dont belive that justice realized.

    YanıtlaSil
  6. Ben bu tiplerin çok olduğuna inanamıyorum yaa. Gerçekten kahve köşelerinde ya da kapalı kapılar ardında özgecanı haksız bulanlar varmıdır? Biz bu kadar vicdansız ve ahlaksız, erdemsiz olduk mu? :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yüzyıllıkkonak ! inanması güç ama ne yazık ki varlar ve çok varlar.. :((
      yorumunuzu okuyunca çok karamsar mı bakıyorum acaba diye düşündüm şimdi.
      umarım sizin dediğiniz gibi çok değillerdir.

      Sil
  7. So sorry.... We always need justice!
    Kisses, Paola.

    Expressyourself

    My Facebook

    YanıtlaSil
  8. akıllanır mı bizim ülke yaaa.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için Teşekkürler. .